tiistai 18. elokuuta 2015

Ennakko: Pelikieltojen rasittama Inter saapuu Kotkaan

KTP ja FC Inter ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Turussa pelatuissa otteluissa KTP kaatui kolmen maalin eroilla. Ensimmäisessä ottelussa kotkalaisjoukkue oli täysin vastaantulija, mutta toisessa ottelussa KTP:llä oli myös omat mahdollisuutensa.

Nyt kotikentällä pelattavassa ottelussa KTP:llä on iskun paikka. Joukkue vahvistui viime kierroksella erinomaisia otteita esittäneellä Saku-Pekka Sahlgrenilla ja muutoinkin vahva vierasvoitto Maarianhaminasta on tuonut joukkueeseen lisää kaivattua itseluottamusta. Näiden lisäksi joukkueen vahvuuteen pelaavat pelikieltonsa sovittaneet Jordi Van Gelderen, Jere Pyhäranta ja Tamas Gruborovics.

Loukkaantumisistaan toipuva Sasha Anttilainen istui jo vaihtopenkillä IFK Mariehamnia vastaan, mutta aivan täydessä kunnossa hän ei vieläkään ole. Sivussa on yhä Samuli Kaivonurmi, jonka pelaaminen on niin hämärän peitossa kuin olla ja voi. Lisäksi sivussa on pelikieltoaan sovittava Juuso Salonen. Henri Järviniemen pelaaminen on vielä epävarmaa.

Jos KTP:llä on hieman poissaolohuolia, on niitä myös Interilläkin. Turkulaisten vahvuudesta puuttuvat peräti neljä pelaajaa pelikiellon takia. Kauden kolmannen kerran pelikiellossa olevan Petros Kanakoudisin lisäksi sivussa ovat pannan takia cupin välierässä suihkuun lentäneet Juuso Hämäläinen ja Philip Njoku sekä korttitilinsä täyteen saanut Henri Lehtonen.

Interin vahvuudesta puuttui lauantaisessa cupin välierässä selkävaivoista kärsinyt Kaan Kairinen ja Serge N'Gal. Kaksikon pelaaminen keskiviikkona ei vielä ole selvillä.

Inter nojaa pelinsä tukevasti vastahyökkäyksiin. KTP saanee mahdollisuuden hallita palloa vastustajaansa nähden enemmän, mutta raitapaitojen on syytä olla hereillä turkulaisten suunnanmuutospelinsä kanssa. Tällä kaudella viisi maalia viimeistellyt Guy Gnabouyou voi tuottaa harmaita hiuksia puolustukselle, mikäli ranskalaiskärkeä ei saada ajoissa kuriin.

Maarianhaminassa KTP joutui vajaamiehesenä pitämään pakkansa tiiviinä ja kyttäämään vastahyökkäyksiä, mutta nyt kotiyleisön edessä olisi syytä löytää hyökkäyspeliin uusia juonia, jotta pitkiä pallonhallintojen jälkeen KTP onnistuisi päättämään hyökkäykset laukauksiin ja sitä myös maaliin.

Ankkurin toimitus