perjantai 28. elokuuta 2015

Ennakko: Panokset huipussaan

Kolmen tappiottoman ottelun putkessa viilettävä KTP lähtee hyvistä asetelmista lauantai-iltapäivän otteluunsa Pietarsaaren Jaroa vastaan. Ennen Jaro-kamppailua kotkalaisjoukkue on napsinut voitot IFK Mariehamnista ja FC Interistä sekä pisteen KuPSin vieraana.

Jaro-ottelun tärkeyttä tuskin voi ylikorostaa. KTP:n sijoitus sarjataulukossa on tällä hetkellä 11:ntenä eli karsijan paikalla. Jaro on sijalukua korkeammalla vain yhden pisteen edellä kotkalaisia, mutta pohjanmaalaisnippu on myös pelannut yhden ottelun vähemmän. Näin ollen ei ole yhtään liioittelua väittää ottelua KTP:lle pakkovoitoksi, mikäli mielivät nousta sarjataulukossa Jaron ohi – ainakin hetkellisesti. Voitto nostaisi KTP:n mukavasti myös Ilveksen ja HIFK:n kantaan, tosin kaksikko on pelannut otteluita vähemmän kuin kotkalaiset.

KTP teki hiljattain sopimuksen testissä olleen Drew Lewisin kanssa. 20-vuotias brittihyökkääjä on mielenkiintoinen tapaus, sillä pelaaja herätti jopa Manchester Unitedin kiinnostuksen ottaessaan tämän testattavakseen. Sopimusta ei kuitenkaan syystä tai toisesta syntynyt, joten nyt toivotaan että Lewisista olisi uusi täsmäase raitapaitojen hyökkäysarsenaaliin.

Hyökkääjää lauantaisessa ottelussa tarvitaankin, sillä kahdessa edellisessä maalipuiden väliin osunut Niko Ikävalko sovittaa pelikieltonsa korttitilin täyttymisen vuoksi. Sasha Anttilainen oli nimetty KuPS-ottelun avauskokoonpanoon, mutta alkulämmitelyssä selvisi, ettei miehen jalka kestä pelata. Toivottavasti koipi on saatu kuntoon, sillä miehen nopeutta tarvitaan Jaroa vastaan.

Lauantai on Kotkassa oikea jalkapallopäivä, kun jo kello 10.45 Arto Tolsa -areenalla kohtaavat KTP:n vuosien 1994 ja 1995 joukkueet. Kyseessä on 20-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetty reunion-jalkapallo-ottelu, joka on miellyttävä lisä kotkalaiseen jalkapallokulttuuriin.

Ankkurin toimitus

KTP-Jaro. Lauantaina 29.8. kello 16 Arto Tolsa -areenalla.