lauantai 8. elokuuta 2015

Ennakko: Ottelut päävastustajia vastaan jatkuvat

Maalittoman VPS-ottelun jälkeen KTP matkaa Tampereelle kohdatakseen sunnuntaina Ilveksen. Kyseessä on toinen kerta tällä kaudella, kun joukkueet kohtaavat Tammelan jalkapallostadionilla. Ensimmäisessä ottelussa päädyttiin maalittomaan tasapeliin ja pistejakoon venyäkseen piti KTP:n veräjänvartijan Jere Pyhärannan venyä torjuntaan rangaistuspotkussa.

Tämänkertaisen ottelun (ja myös ensi viikon keskiviikon IFK Mariehamn -ottelun) Pyhäranta huilaa pelikiellon takia saatuaan punaisen kortin edellisessä VPS-ottelussa. Suoraan rangaistuspotkutilanteeseen vaihdettu Sauli Kilpeläinen suoriutui urakastaan erinomaisesti ja saa nyt tilaisuuden näyttää taitonsa ensimmäistä kertaa aloittavana maalivahtina.

KTP:n ongelmat eivät suinkaan ole maalivahdeissa tai puolustuspelaamisessa. Edellisessä kuudessa ottelussa kotkalaisjoukkue on päästänyt vain neljä maalia, mikä on hyvä saavutus ottaen huomioon että vastassa on ollut liigan parhaimpiin kuuluvat HJK ja SJK.

Kenellekään ei tule yllätyksenä se, että KTP:n ongelmat ovat nimenomaan etulinjassa. Hyökkäyspelaaminen on ollut tehotonta liki koko kauden satunnaisia onnistumisia lukuunottamatta. Tällä hetkellä tilastot näyttävät, että KTP on onnistunut laittamaan pallon verkkoon vain kerran viimeisen viiden ottelun aikana.

KTP on pystynyt hyvään kenttäpeliin sarjassa laadukkaita ja kärkiporukoita vastaan, mutta tuloksena on ollut poikkeuksetta tyytyminen tappioon. Vain SJK:lta ja RoPSilta on saalistettu tasapelipisteet.
Valtaosan pisteistään KTP on saanut päävastustajiltaan, mikä taistelussa säilymisen puolesta onkin erittäin tärkeää. Toistaiseksi eniten pisteitä kotkalaiset ovat napanneet pohjanmaalaisista joukkueista. 
Oheisesta tilastosta voi lukea, miten KTP:n pisteet ovat jakautuneet liigajoukkueiden kesken.

 1. HJK 2 ottelua, 0 pistettä
 2. RoPS 2 ottelua, 1 piste
 3. SJK 2 ottelua, 1 piste
 4. FC Inter 2 ottelua, 0 pistettä
 5. IFK Mariehamn 2 ottelua, 0 pistettä
 6. FC Lahti 2 ottelua, 2 pistettä
 7. HIFK 1 ottelu, 0 pistettä
 8. KuPS 2 ottelua, 3 pistettä
 9. FF Jaro 2 ottelua, 4 pistettä
 10. Ilves 1 ottelu, 1 piste
 11. KTP
 12. VPS 2 ottelua, 4 pistettä
Joukkueet sarjataulukon mukaisessa järjestyksessä

KTP:n pitää keksiä täsmälääkkeitä hyökkäyspelinsä tehostamiseksi. Joukkue vahvistui perjantaina viime kaudella KTP:ssä kaksi ottelua ennen loukkaantumistaan pelanneella Emerik Grönroosilla. Lahjakas laitahyökkääjä ei kuitenkaan ole vielä se vahvistus, jota seurajohto kuumeisesti etsii hyökkäyspäähän. Grönroos on kuitenkin kiistatta lahjakas pelipaikallaan ja tuo Sami Ristilälle mielenkiintoisen palasen. On mahdollista, että hänet nähdään tositoimissa jo sunnuntaina. Ilvestä vastaan voitto olisi suositeltavaa, mutta missään nimessä hävitä ei saa. Ilahduttavaa kotkalaisittain on se, että pelikiellossa olleet Jordi Van Gelderen, Shane McFaul ja Felipe Aspegren pystyvät palaamaan tositoimiin.

Ankkurin toimitus