lauantai 22. elokuuta 2015

Ennakko: Hyvillä fiiliksillä Savonmaalle

KTP nappasi viime keskiviikkona toisen peräkkäisen voittonsa kaatamalla kotikentällä FC Interin selvin numeroin 4-1. Ottelun päätyttyä jokaisesta joukkueen jäsenestä huokui sellainen riemu, jota ei vielä tällä kaudella ole aiemmin näkynyt. Pitkään maalinteon kanssa tuskaillut joukkue sai ainakin hetkellisesti karistettua apinan harteiltaan.

KTP onnistui hyödyntämään heikosti puolustaneen Interin nukahdukset. KTP:n kannalta oli ratkaisevaa, että avausminuutilla päästetyn maalin jälkeen joukkue sai tasoituksen aikaiseksi heti paria minuuttia myöhemmin. Muutoinkin voitto- ja lisäosumat syntyivät kreivin aikaan.

Nyt vastus vaikeutuu, kun vastaan asettuu vieraskentällä Kuopion Palloseura, joka on tällä hetkellä liigan kuntopuntarissa kolmantena. Edellisestä kuudesta ottelustaan KuPS on hävinnyt vain kerran. On kuitenkin muistettava, että KTP:n viimeaikaiset tulokset ovat parantaneet joukkueen sijoitusta samaisessa puntarissa. Kuuden edellisen ottelun saldo on kaksi voittoa, tasapeli ja kolme tappiota, mikä riittää kuntotaulukossa viidennelle sijalle.

KuPS tunnetaan joukkueena, joka puolustaa tunnollisesti. Kuvaavaa onkin, että savolaiset ovat pystyneet voittamaan 11 kotiottelustaan peräti viisi, vaikka joukkue on tehnyt kaikissa kotipeleissään vain 11 maalia. Omissa on soinut vain kahdeksan kertaa ja siten kotipelien osalta tappiosarake näyttää vain kahta.

KTP on pelannut tällä kaudella kahdesti aiemmin KuPSia vastaan. Kauden alussa KuPS haki pisteet Myllykoskella pelatussa ottelussa, kun Tamas Gruborovics puski Petteri Pennasen lähettämän vapaapotkun omaan maaliin. Arto Tolsa -areenalla KuPS oli täysin vastaantulija ja raitapaidat nappasi ansaitun 3-1-voiton.

Koska KTP on pelannut muihin liigan alakastin joukkueita enemmän otteluita, on kotkalaisjoukkueen syytä saada pisteitä myös vieraskentiltä. Sen sijaan KuPS janoaa pisteitä kivutakseen mukaan vielä mitalitaistoon. Sarjataulukon seitsemäntenä olevalla KuPSilla ei ole eroa kolmanteen sijaan kuin viisi pistettä. KTP tulee pystyä hallitsemaan palloa aika-ajoin pidempiä jaksoja, eikä antaa kotijoukkueen määrätä pelitahtia. Kahden peräkkäisen voiton myötä ilmapiiri joukkueessa on ainakin erinomainen, eikä siitä pisteiden nappaaminen jää ainakaan kiinni.

Ankkurin toimitus